To nie miało prawa się wydarzyć, a jednak się stało. Podczas gali MMA w Rosji sędzia nie przerwał pojedynku, mimo że jeden z fighterów był… nieprzytomny. O tej sytuacji mówi obecnie cała branża związana ze sportami walki. 

Fatalny błąd sędziego! Zawodnik był nieprzytomny, a on... [VIDEO]

20PLN bez depozytu! Odbierz darmowe 20 PLN bez depozytu od LVbet kliknij w ten promocyjny link

Do opisywanej sytuacji doszło podczas imprezy FNG 85 w Moskwie, a dokładnie w trakcie pojedynku Władimira Seliwerstowa z Aleksandrem Dankowem. Ten pierwszy po kilku silnych ciosach zdołał zdominować przeciwnika, który w pewnym momencie zaczął tracić przytomność.

Seliwerstow okładał rywala kolejnymi ciosami, mimo że wydawało mu się, iż arbiter Marc Goddard powinien dawno zakończyć pojedynek ze względu na zły stan zdrowia oponenta. Tak się jednak nie stało, co wywołało niemałą burzę w mediach branżowych i nie tylko.

Ostatecznie to decyzją sędziego walka została przerwana. Eksperci wypowiadają się jednak, że wszystko stało się zdecydowanie za późno. Na razie nie wiadomo, czy wobec arbitra zostaną wyciągnięte jakiekolwiek konsekwencje, ale raczej trzeba się spodziewać, że w najbliższym czasie nie zobaczymy go w oktagonie na żadnej imprezie MMA zarówno w Rosji, jaki poza nią.

Sytuację z tego zajścia możecie obejrzeć w poniższym materiale wideo. Widać na nim dokładnie moment, w którym Dankow przestał kontaktować, a jego przeciwnik dobijał go kolejnymi mocnymi uderzeniami.

Przypominamy, że już 14 czerwca czeka nas w Polsce wielka impreza MMA. Sprawdźcie typy na KSW 43!

Fatalny błąd sędziego! Zawodnik był nieprzytomny, a on… [VIDEO]
5 (100%) 2 votes
etoto bonus na mundial